Wandelen

Wandelen: Bommelsteinroute

Bommelsteinroute

Nu we door de Corona-crisis noodgedwongen veel thuis zijn en eigenlijk geen plezier-uitjes meer maken, wandelen we veel in de directe omgeving. Elke dag toch minstens één of twee keer een stukje van een half tot één uur. Goed voor de broodnodige lichaamsbeweging, die door het thuiswerken niet meer zo vanzelfsprekend is.
Gelukkig wonen we in een prachtige omgeving, de natuur – in de vorm van de Vecht en de Spiegelplas (onderdeel van de Ankeveense plassen) – ligt letterlijk om de hoek, 100 m van de achterdeur.
We kiezen meestal een gedeelte van de “Bommelsteinroute”, een wandeltocht van (in z’n geheel) zo’n twee-en-een-half uur (10 km).
De Bommelsteinroute dankt zijn naam aan kasteel Nederhorst den Berg, waar vanaf 1967 tot ver in de jaren negentig de Toonder Studios gevestigd waren.

We kunnen het rondje op diverse manieren inkorten, vaak doen we een ‘rondje molen’ (het blauwe rondje). Ongeveer een dik half uur, stukje langs de plas, door het “oerbos”, en door het dorp terug. Prachtige natuur, heerlijk rustig.
Iets langer (45 min, het rode rondje) is het ‘rondje camping’. Een flink stuk langs de Vechtoever, door de polderweilanden en het dorp terug. De ooievaars zitten al op het nest!

Deel!

  1. Soms is het gewoon prachtig dicht bij je eigen huis. jullie wonen daar natuurlijk op een toplocatie.

Geef een reactie