Zuid-Limburg, Wijn

Wahlwiller Wijnfeest

Afgelopen zondag (24 september) werd in wijndorp Wahlwiller voor de 22e keer het traditionele Wahlwiller Wijnfeest gehouden. Op een druk bezocht en gezellig evenement op de feestweide temidden van de wijngaarden konden de bezoekers genieten van diverse lokale en regionale wijnen van de wijnboeren van de Hubertus Wijngaard, Cunibertus Wijngaard, Domaine Salamander, Landgoed Overst, Domaine des Marnières en Wijnmakerij Maastricht.
Na de openluchtmis zorgden o.a. Harmonie Excelsior (Nijswiller) en blaaskapel Muziçanka (Blerick) voor de muzikale omlijsting en konden de lokale wijnen geproefd worden bij de stands van de wijnboeren.

Bij een eerdere proeverij van de deelnemende wijngaarden werd de Pinot Gris van Wijngaard Hubertus dit jaar als lekkerste wijn gekozen en verdiende zo het predikaat ‘Koninginnenwijn’ – de wijn die nu door de nieuw verkozen wijnkoningin geschonken werd! Een prachtige bekroning van een mooi wijnjaar, waar wij als wijngaardeniers van de Hubertus Wijngaard best trots op mogen zijn!

(Bron foto’s Photos by Jill)

Deel!

  1. Michelle Titulaer

    Het was een gezellig wijnfeest. Prachtige ambiance en heerlijke winnende wijn Pinot Gris van Hubertus wijngaard.

Geef een reactie