Zuid-Limburg, Wijn

Wahlwiller Dorpsproeverij

De wijngaardeniers van de wijngaarden Hubertus en Cunibertus zien terug op een geslaagde Dorpsproeverij vandaag, waar inwoners van het wijndorp Wahlwiller en toeristen in een gezellige ambiance van een glaasje heerlijke wijn van eigen Zuid-Limburgse bodem konden proeven.
Op de kalkrijke grond van de steile zuidhelling boven Wahlwiller gedijen de wijnstokken van de rassen Muller-Thürgau, Auxerrois en Pinot Gris, die reeds in 1984 door de gebroeders Huijben werden aangeplant prima. De wijngaard wordt zoveel mogelijk biologisch bewerkt en in September/Oktober worden de druiven met de hand geoogst en ambachtelijk gevinificeerd en gebotteld tot een frisse droge witte wijn waar we best trots op mogen zijn.
We zien al weer uit naar 25 September, wanneer de Wahlwiller Wijnfeesten zullen plaatsvinden.

Deel!

 1. Leo

  Mooie beschrijving van een leuke en geslaagde middag!

 2. Michelle

  Ze hangen er mooi bij ….tot nu geen klachen over het aantal zonuren….dat belooft een goede oogst…

  • Reactie door auteur

   Vincent

   Haha, we zijn hier niet in Italië… 😄
   Het is een foto van vorig jaar. Maar je hebt wel gelijk, vergeleken met vorig jaar staat het er zeker beter bij, we lopen nu ca. 2 weken vooruit op vorig jaar. Als de nattigheid (vorig jaar was heel nat) meevalt en het zonnetje goed zijn best blijft doen belooft het zeker een goed wijnjaar te worden!

Geef een reactie