Reizen, Van alles & nog wat...

Skylge, sloepen en schapen …

Noordzeestrand Terschelling,

Skylge – Terschelling op z’n Terschellings (standaardfries) – is een prachtig waddeneiland, met ‘s winters een inwonertal van 470, en ‘s zomers een veelvoud: de belangrijkste inkomstenbron van het eiland is het toerisme. Niet verwonderlijk, want het is er heerlijk, we gaan er graag heen om een weekend uit te waaien en heerlijk te fietsen over de prachtig aangelegde fietspaden die, weg van de normale wegen met autoverkeer, door de uitgestrekte duin- bosgebieden trekken. Op de stranden is het goed wandelen – zelfs nu in het drukke Hemelvaartsweekend was het  strand even lopen bezijden de strandopgangen leeg en verlaten.

We hadden mazzel, niet gepland maar tijdens ons bezoek aan het eiland waren er twee leuke evenementen: de Harlingen-Terschelling sloeproeier race, en ‘de dag van het schaap’, met o.a. Highland Games!

Onder een stralend blauwe lucht en met een lekker zonnetje konden we op zaterdag de 120 sloepen, gestart uit Harlingen, binnen zien komen. Een echte prestatie, over een afstand van 30 km over de Waddenzee roeien tot de blaren in je handen staan!

‘s Zondag bezochten we ‘de dag van het schaap’, met allerlei demonstraties, o.a. schapenscheren, een valkenier, en de Highland Games waarin ‘Schotse’ krachtpatsers uit heel Nederland en België om de 1ste prijs streden met de bekende Schotse ateletiekonderdelen als paalgooien, hamerwerper, touwtrekken e.d., alles onder de muzikale tonen van de Pipers (doedelzakken).

Deel!

  1. Michelle

    Heerlijk, wat een mazzel. en wat gegund.

  2. Ziet er prachtig uit. De klanken van de piperband doen ons denken aan Schotland. Wij waren nog nooit op Terschelling …

Geef een reactie