Reizen

Sentimental Journey

We deden een “Tour d’histoire” in Friesland: met een vissermansvlet maakten we een tocht door Friesland die we 40 jaar geleden (onze eerste vakantie samen!) met een BM-er ook maakten: er was veel veranderd in de stadjes maar het was ook weer heerlijk om weer op het water te zijn!

Onze allereerste vakantie samen: met een gehuurde BM-er (een open 16m² zeilboot) maakten we een tocht door de vaarten en over de meren  van Friesland. We sliepen onder het zeildoek over de giek, en kookten eenpansmaaltijden op een klein campinggaspitje. Het was een fantastische vakantie, ons eerste avontuur samen!

In de jaren daarna – destijds onvoorstelbaar – hebben we meerdere zeilboten gehad, steeds wat groter, en daar ook weer veel avonturen mee beleefd. Tot 14 jaar geleden, toen we onze laatste boot, de “Woodstock”, een Cal31, verkochten… Nu, 40 jaar na het allereerste begin, huurden we weer eens een klein (motor)bootje, een vissermansvlet met kleine kajuit, om de Friese plaatsjes van toen weer op te zoeken.
Het weer zat mee, mooie nazomerdagen, en Friesland was nog even mooi en watersportminded als 40 jaar geleden.
We hebben er van genoten!

 

Deel!

  1. Wilmy

    Heerlijk, zo’n vakantie op het water. Lijkt me ook echt genieten

Geef een reactie