Camper, Reizen, Eten & drinken

Rondreis Noord-Italië

Cinque Terra | Noord-Italië

Begin mei hebben we een rondreis Noord-Italië gedaan, via Salzburg, Nimis (bezoek aan mijn ‘Italiaanse’ zus), naar Florence, en via de Noord-West kust (Terra Cinque) en het Gardameer weer terug.

We hebben eens iets heel anders gedaan dan gebruikelijk: wegens het vroege tijdstip en de algehele slechte weersverwachting voor midden-Europa, kozen we er voor om eens een camper te huren! Normaal kamperen we met de tent-trailer, en aangezien we tijdens het weekend rond Koningsdag met de tent-trailer zowat bevroren (het gas wilde de fles niet uit vanwege de kou, de jerrycan met water was bevroren) besloten we ‘plan B’ uit te voeren: terug naar huis en daar een ‘last minute’ kampeerbusje gehuurd… Een fantastische ervaring, toch kamperen en alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, maar mét comfort en zo gemakkelijk!
Dat is zeker niet de laatste keer geweest!

Deel!

 1. Waar waren jullie aan het Gardameer? Stonden jullie ergens dicht aan de kust bij de Cinque Terre? Volgens mij is het daar zomers nl. erg druk en vol.

  • Reactie door auteur

   Vincent

   Wij stonden in Torbole, vlakbij Riva del Garda, in het noorden. Camping aan het water, pracht plekje!
   Ook in Cinque Terra hadden we heel mooie campings, een kleinschalige in een oude olijfboomgaard in Tellaro di Lerici, en eentje een soort stadscamping, maar heel leuk en goed verzorgd, in Levanto. Aanraders!
   We waren vroeg, eerste helft van mei, dus van drukte zeker geen last gehad.

Geef een reactie