Eten & drinken

Perzikentaart

Perzikentaart

Een variatie op een recept van Jamie Oliver: in plaats van abrikozen heb ik perziken gebruikt, want die had ik toevallig wel op voorraad.

Het recept van Jamie:

Deze abrikozentaart is een ultieme taart voor feesten en partijen. Het voorbereiden van de taart kost letterlijk vijf minuten, dus ideaal als je weinig tijd hebt. 

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Rol 500 g bladerdeeg (op bakpapier) uit, creëer een rand rondom en prik er gaatjes in met een vork.

3. Meng 250 g mascarpone, wat gescheurd basilicum en de geraspte schil van een halve sinaasappel; bestrijk de bladerdeegbodem ermee. Verdeel er 10 gehalveerde en ontpitte abrikozen over.

4. Bestrooi met 2 tl rietsuiker en bak de taart 30–40 minuten, tot het deeg goudgeel is en de abrikozen zacht zijn.

Deel!

  1. Ziet er lekker uit. Ik ga het zeker proberen en laat het dan weten. Bij mij wordt het dan vaak te nat en klef.

Geef een reactie