Van alles & nog wat...

Ouwehands dierenpark

Panda 'Xing Ya'

Vandaag hebben we met zijn viertjes Ouwehands Dierenpark in Rhenen bezocht.
Hoofddoel was natuurlijk de twee reuzenpanda’s die in een werkelijk prachtig Chinees verblijf de hele dag bamboe zitten te eten. We waren onder de indruk van de verzorgdheid van deze dierentuin: elke diergroep zit in een mooi goed onderhouden verblijf dat prachtig past in de omgeving.
Tijdens ons bezoek werden de 34 kunstwerken voor het China Light Festival opgebouwd. Het zijn zijden doeken met metalen frames die vanaf 1 december verlicht worden, het park is dan ook een aantal weken tot negen uur ‘s avonds open. Ook zonder licht waren ze zó kleurrijk dat ik eigenlijk alleen maar foto’s van deze objecten heb gemaakt (Vincent heeft de ‘echte’ dieren gefotografeerd).
Bij de ijsberen vind je bijvoorbeeld de ‘bloeiende dag’. Prachtige bloemen, vogels en vooral vlinders. Deze vlinders zijn hier belangrijk. De oorsprong van dit kunstwerk gaat terug naar de 56 bevolkingsgroepen van China. Het Miao volk heeft de vlinder als belangrijkste symbool. Deze vlinder staat voor vrijheid. De Miao noemen zichzelf dan ook de kinderen van de Vlindermoeder, omdat de legende gaat dat deze 12 eieren legde. Uit één ervan kwam het Miao volk.

Deel!

 1. Prachtige kunstwerken. Zijn die ook regen en vorst bestendig?

  Trouwens die panda’s hebben idd een bijna koninklijk verblijf.

  • Vincent

   Het Lightfestival duurt tot 6 januari, dus ik denk dat die kunstwerken er wel op gebouwd zijn, het zag er althans best stevig uit.
   En ja – voor (ik geloof) 15 miljoen mag je ook wel een koninklijk verblijf verwachten… 😉

Geef een reactie