Techniek

Outdoor WiFi

Vandaag – eindelijk – een leuk klein projectje afgerond (dat heb je met te veel projectjes, er blijft wel eens iets wat langer liggen ?). Maar het is heerlijk nazomer weer, lekker om in de tuin te zitten – en daar ging ook dit projectje om: in de tuin was de WiFi ontvangst vaak slecht of helemaal weg. De router staat aan de voorkant van het huis in de meterkast (inderdaad, niet de beste plaats – maar in de rest van het huis was de signaalsterkte prima), tussen router en tuin zitten enkele betonnen en bakstenen muren die voor behoorlijke demping zorgen.

Nu zag ik een leuke aanbieding bij electronica webshop Conrad: een WiFi accespoint voor buiten. Hij wordt op de router aangesloten met één (ethernet) kabel, die tevens de voeding verzorgt door middel van PoE: Power over Ethernet.
In de meterkast wordt de PoE adapter aangesloten op de voeding en de router, en een (heel) lange kabel gaat  dan via de kruipruimte en de garage naar de buitenmuur. Daar hangt het Outdoor WiFi Accesspoint – ietwat verscholen tussen onze verzameling vogelhuisjes ?.

Elise had nog het grappige idee om met een foto van een vogeltje (de zogenaamde WifiVogel) de vermomming als nestkastje nog completer  te maken: wat  mij betreft uitermate geslaagd!

Deel!

  1. Origineel en handig dus.

Geef een reactie