Auto’s, Land Rover

LRCH Voorjaarsrit

Deze rit, toepasselijk de bloembolletjes-pijltjesrit genoemd, werd afgelopen zondag onder een stralend blauwe hemel met een prachtig voorjaarszonnetje gereden. De tocht, van ongeveer 110 km, voerde van het startpunt bij Wieringen naar eindpunt Medemblik. Het eerste stukje door het aparte Wieringer landschap,  ietwat glooiend door de stuwwal veroorzaakt door gletsjers lang geleden.

Daarna ging het door de prachtig gekleurde bollenvelden richting het West-Friesche duingebied. In tegenstelling tot wat men in het algemeen denkt, is dit bollengebied met 6000 hectare bijna twee maal zo groot als de veel bekendere bollenstreek rond Lisse en Hillegom (3200 hectare). De velden, voornamelijk met tulpen, narcissen en lelies stonden vandaag met prachtige kleuren rose, blauw en paars te pronken in de voorjaarszon.

Via het duingebied rond Callantsoog ging het vervolgens over de Westfriese Omringdijk  richting eindpunt Medemblik aan de voormalige Zuiderzee. Mooi slingerend door de polders over de hoge smalle dijkweggetjes langs kleine lintdorpjes met beschermde dorpsgezichten, stolpboerderijen en turfschuren.

Op het eindpunt op een weiland aan de rand van Medemblik kon men nog even nagenieten bij een kop soep uit een voormalige militaire Land Rover veldkeuken.

Kortom, een prachtige tourrit en een zeer geslaagde dag!

Deel!

  1. Wilmy

    Wat een heerlijke tocht lijkt me dat. Al die kleuren en vooral ook geuren (hyacinten!) En prachtig zonnig weer natuurlijk.

  2. Ziet er weer eens prachtig uit. Nederland op z’n mooist … Strakke luchten en strakke lijnen op de grond.

Geef een reactie