Reizen

Italië, herfst 2017

Route | Italië, herfst 2017

Route | Italië, herfst 2017

Welhaast traditiegetrouw heb ik in oktober met de Land Rover weer een tripje naar Italië gemaakt. Een gezellig verblijf bij mijn ‘Italiaanse’ zus in Nimis, Udine. Genieten van de prachtige omgeving, de heerlijke wijn en het lekkere eten (La Vita e Dura en Italia…).

Een mooi tochtje door de Dolomieten gemaakt, met mooie vergezichten over de bergen en het met prachtige herfstkleuren getooide landschap. We kwamen o.a. langs de Vajont-dam, waar in 1963 een grote ramp plaats vond. Op de foto zie je nog steeds de vele vlaggetjes, die elk een van de slachtoffers voorstellen – indrukwekkend. In het bergdorpje Sauris natuurlijk een voorraadje Prosciutto di Sauris ingeslagen, hhmmm! Bij de plaatselijke molenaar ook nog ambachtelijk steengemalen meel gekocht (voor de volgende uitzending van “heel Titunet bakt” ?), en een voorraadje grote mooie biologische ‘non tratata’ citroenen om thuis zelf limoncello  te maken.

De terugweg (tot München) niet via de snelweg, maar Tolmezzo – Kötschach – Lienz, via de Plöckenpass (Passo di Monte Croce Carnico, 1397 m). Veel haarspeldbochten,  mooie uitzichten, en zelfs (natte) sneeuw onderweg op wat grotere hoogte!

De tocht was tevens een mooie gelegenheid (ca. 3000 km) om de nieuwe overdrive van de Land Rover te testen en ‘in te laten lopen’. De overdrive deed het prima, maar daarover later meer.

Deel!

Geef een reactie