Camper, Reizen

Herfst aan de Moezel

Het eerste echte camperreisje ging naar de Moezel, half oktober, dus prachtige herfstkleuren te verwachten bij de wijngaarden langs de Moezel. Donderdagochtend vroeg vertokken richting Zaltbommel, waar Elise ‘s middags een cursus had. Het was mooi zonnig herfstweer, dus op het eind van de middag konden we samen nog een wit wijntje drinken op een terrasje in het Bommelse centrum. Op de fiets terug naar de camping in Bruchem.
De volgende dag na het ontbijt vertrokken naar Koblenz, waar we halverwege de middag aankwamen. Er was nog een plekje vrij “am Ufer”, met uitzicht op het kasteel aan de overkant en de almaar langsvarende schepen bij “das Deutsche Eck”. Ook hier nog even op de fiets het centrum in – super handig de fietsen mee!
Zaterdagochtend op ons gemakje een uurtje langs de Moezel gereden tot aan Cochem, waar we een rustig plekje op een camping 800 m van het centrum vonden. Daarentegen was het centrum zelf allesbehalve rustig: zeer druk en toeristisch, maar daardoor ook wel weer leuk.
Op zondag zijn we op de fiets gestapt en naar Beilstein gepeddeld, over fijne fietspaden langs het water. In Beilstein, een leuk karakteristiek klein plaatsje, genoten we op het terras buiten onder de druivenranken van de warme lunch, waarna we met het pontje overstaken naar de andere oever en zo het rondje naar Cochem weer completeerden.
Maandag de terugreis aanvaard, waarbij we nog een stop inplanden in Schijndel, om nog wat camperbenodigdheden te kopen (komt daar ooit een eind aan ?) bij een welbekende megakampeerwinkel. ‘s Avonds nog net voor donker weer thuis.

Al met al een zeer geslaagd 1ste reisje met de camper: het rijden ging uitstekend, heerlijk om de fietsen mee te kunnen nemen, alles werkte perfect – een geslaagde “maidentrip” dus… ?

Deel!

 1. … en hoe beviel het kamperen met de camper? Compleet iets anders dan met de Landrover en bijbehorende kampeerattributen? Wat is het grootste verschil? Fietsen mee is sowieso natuurlijk mooi in een dergelijke omgeving. Eigen fietsen of vouwfietsen?

  • Reactie door auteur

   Vincent

   Hoi Herma, het beviel dus super! Dezelfde vrijheid als met Land Rover en tentje, maar nu heb je je huisje op wielen bij je dus wat luxer en meer comfort – maar dat mag onderhand ook wel, we zijn geen 18 meer hé.
   Fietsen mee (eigen e-bikes) is een openbaring, heerlijk om in een andere omgeving ook te kunnen fietsen, en het vergroot enorm je actieradius.

Geef een reactie