Free Wielie

Even voorstellen: dit is Free Wielie !
Onze “nieuwe” camper…

Nadat we 4 jaar geleden afscheid namen van de Carado T345, begon het toch weer erg te kriebelen… al weer een paar keer een kleinere camper gehuurd, en ja hoor, dit willen we toch eigenlijk nog niet missen. Na een lange reeks van verschilllende vakantie-vervoermiddelen (begonnen met de rugzak, vervolgens tent, zeilboten, Land Rover met daktent, en grote camper) gaan we nu met ‘Free Wielie’ op pad. ‘Free Wielie’ is een Pössle Roadcamp R 540 (op basis van de Citroën Jumper) en genoemd naar de reis-mascotte die we van Anne & Sjors kregen.

‘Free Wielie’ staat natuurlijk voor vrijheid (naar ‘Free Willy, de orca), ‘wheelie’ (de wielen) en ‘Wielie’ – als synoniem voor gek in het Venloos dialect…

De camper is relatief klein, lengte 5.40 m, waardoor hij erg makkelijk is in het verkeer en met parkeren – we doen ook graag citytrips en met deze lengte kun je vrijwel overal makkelijk een parkeerplek vinden. En ook handig: de ruimtelijke douche/toiletruimte met roldeuren – typisch voor het merk Pössl – zodat je een brede doorgang hebt maar bij gebruik van toilet of douche een gedeelte van de doorgang erbij kunt betrekken.
Verder is een goed bed natuurlijk belangrijk, het verbaasde mij dat ik met mijn 1.85 m lengte nog ruimte overhield met languit liggen: het bed is 1.96 x 1.32 m. De inrichting is gezellig met een lichte houten betimmering, twee draaibare voorstoelen, uitschuiftafeltje in de dinette, en relatief veel kast- en bergruimte.

Meer camperberichten

Deel!