Zuid-Limburg, Slenaken, Reizen, Eten & drinken

De parel van Zuid-Limburg…

Daar de voorjaarsvakantie (normaal Canarische Eilanden), de zomervakantie (was nu 3 weken ‘Hintergarten’), én de Schotland-cabrio reis straks in oktober er dit jaar bij ingeschoten zijn, besloten we onszelf eens te trakteren op een verwen-weekend in het luxe Spa & Wellness Hotel “Klein Zwitserland“, gelegen in Slenaken, het centrum van het wandelmekka in de ‘de Parel van Zuid-Limburg’.
Na aankomst genoten van een ontspannende massage zodat we verfrist de culinaire avond ingingen:

Menu du Chef

Als amuse een heerlijk klein garnalenbitterballetje. Dan een zeer smakelijk stukje tarbot met zwarte olijf in een perfect olie -sinaasappelsausje. Daarna een St. Jacobs mossel met citrusschuim. Gevolgd door – voor mij – een mooi stukje hoogrib met geconfijte ui en sjalottensaus, en – voor Elise – snoekbaars in Rieslingsaus. We sluiten af met een assortiment Nederlandse kazen met chutney, noot en appelstroop. Helaas was ik te laat voor de foto van de kazen, de bijpassende port had reeds zijn invloed doen gelden… Niet onvermeld zij het gegeven dat dit alles begeleid werd door een bijpassend wijnarrangement. Gelukkig hoefden we alleen nog maar de trap op naar onze kamer, maar zelfs dat was bijna te ver… 🤣

De volgende ochtend reeds om 07:00 uur eerst even opfrissen met een paar baantjes in het zwembad.  Na het ontbijt heerlijk gewandeld in het prachtige gevarieerde heuvellandschap, langs de Gulp, aangestaard door de schapen. De Gulp, op de foto te zien als een rustig kabbelend stroompje van nog geen meter breed, was ‘wereldnieuws’ in heel Nederland toen het in 2012 in een paar uur tijd 1,5 meter steeg en de overstroming een grote ravage aanrichtte.

Het was maar ‘n lang weekend, maar nu weten we het zeker, dit stukje Nederland wordt niet voor niks “de Parel van Zuid-Limburg” genoemd…  Hier gaan we in de nabije toekomst nog heel veel van genieten! 😉

Deel!

  1. Michelle

    Wat een fijne vooruit zichten… En de voorpret op dit alles…. Heerlijk

  2. Ruud van Oorschot

    Wat een armoe, ik heb werkelijk te doen met jullie.

  3. Wat een heerlijk blog. Lekker ontspannen, genieten op een Limburgs c.q. Bourgondische manier. Nederland op z’n mooist.

Geef een reactie