Carado T345

De Carado T345

In de zomervakanties van 2017 en 2018 hebben we met een gehuurde buscamper een 3-weekse reis naar Noord-Italië, een favoriete bestemming, gemaakt. Tot nu toe hadden we altijd gekampeerd, met (grond)tent of kampeeraanhanger met daktent achter de Land Rover. Dat was altijd erg leuk, alleen begonnen rug en ledematen steeds vaker te protesteren bij het gesleep met zware tenten en na weer een nacht op een dun matrasjes in een koude tent – de jaren gaan tenslotte ook tellen…. ?
Daarom dus de buscamper gehuurd, en dat beviel uitermate goed! Net zo vrij met rond trekken als ‘gewoon’ kamperen, maar niet meer kramperen… Je gaat en staat nog sneller dan voorheen, want je hebt alles klaar in je kleine huisje op wielen – heerlijk!

Dus – op zoek naar een camper. Eens goed inlezen, er zijn zo veel verschillende modellen, typen en indelingen. Naar de Camperbeurs in Düsseldorf, waar enorm veel campers tentoongesteld waren en je je goed kon oriënteren op de verschillende indelingen. Het internet in de gaten houden met wat er aan occasions voorbij komt.
En dan gebeurt het: we zien een mooie aanbieding van een zeer jonge Carado T345, pas 5000 km op de teller, en zowel uiterlijk van buiten als van binnen én technisch letterlijk nog in spiksplinternieuwstaat. We slapen er een nachtje over, maar eigenlijk is de beslissing op de terugweg van de dealer naar huis al gemaakt – dit is ‘m!

Een week later gaan we hem ophalen. Hij is intussen klaar gemaakt, beurtje gehad, bearlock beveiliging (versnellingsbak slot) geïnstalleerd, en alles nog eens nagelopen.

De pret kan beginnen!

Carado is een dochter van de bekende Erwin Hymer Group, een gerenommeerde Duitse caravan en camperfabrikant. De Carado T345 is een camper op basis van de Fiat Ducato, gemotoriseerd met de 130 pk MultiJet dieselmotor.
De camper heeft een mooi licht interieur, met zeer veel kastruimte. Door de open indeling is hij zeer ruimtelijk. Achterin een zgn. Frans bed, daarnaast de toilet en aparte douche in het midden tegenover de ingang de keuken met driepits gasstel, koelkast (op 230V, 12V en gas) met vriesvakje. Achter de draaibare voorstoelen een zitje met langsbankje wat, samen met de tafel, omgebouwd kan worden naar 2 extra slaapplaatsen. Onder het bed een van buitenaf bereikbare ‘garage’ met veel opbergruimte voor tuinstoelen, tafel, gereedschap, accessoires etc. etc.

Merk Carado
Model T
Type 345
Type kampeerauto Semi-integraal
Vast bed Frans
Afmetingen buiten 678 x 232 x 291 cm
Stahoogte 195 cm
Zitplaatsen 4
Slaapplaatsen 2
Slaapplaatsen (met optie) 4
Rijklaargewicht 2750 kg
Maximummassa 3495 kg
Varianten Maximummassa 3850 kg
Afmetingen bed voor 110×210 (opt) cm
Afmetingen bed achter 135 x 200 cm
Koelkast 113/14 liter
Schoonwatertank 122 liter
Vuilwatertank 92 liter
Verwarming Truma Combi 6
Wielbasis 3800 mm
Accu 95 Ah
Tweede accu 95 Ah
Chassis type Fiat Ducato
Motor Multijet
Vermogen motor 130 PK
Assen 2
Dikte Bodem/Zijkanten/Dak 41 / 34 / 34 mm
Afmetingen garagedeur 80×75 cm
Bandenmaat 215/70 R 15 C

Deel!