Camper, Reizen

Camperreis Zomer 2019

De eerste echt wat langere reis met de camper sinds we hem kochten in september vorig jaar. We trokken er drie weken op uit: via een weekend Antwerpen naar Parijs, waar we enkele dagen de benen uit ons lijf liepen, veel sight-seeing – het was al weer zeker ruim dertig jaar geleden dat we daar waren.
Via een stop aan de Loir (ja, zonder ‘e’), in Bazouges-sur-le-Loir, naar Saint-Palais-sur-Mer, een leuk kustplaatsje aan de monding van de Gironde. Lekker met de E-bikes over mooie fietspaden langs de kust en boulevards gefietst, de aparte manier van vissen (de huisjes op enorme palen, met grote gespannen netten) en de kraampjes met het resultaat, ‘Fruits de Mer’, bekeken.
Dan omhoog (noordwaarts), via verschillende pittoreske kustplaatsjes maken we een kleine ‘sentimental journey’ naar Piriac-sur-Mer, een gezellig havenplaatsje waar we samen voor het eerst in het buitenland op kampeervakantie gingen, 34 jaar geleden! Er was een hoop veranderd, we herkenden maar weinig – maar het is gelukkig wel een heel leuk plaatsje gebleven.
De Normandische (landings-)stranden hebben we overgeslagen, het was vanwege D-day giga-druk in die buurt, veel wegen afgesloten, we zagen Trump zelfs met zijn colonne zwarte auto’s met zwaailichten voorbijsnellen.
De volgende stop was daarom Honfleur, een heel oud havenplaatsje uit de 11de eeuw. Erg toeristisch, maar net niet té. Veel galerietjes en kunstwinkeltjes, verkoop van heerlijke fijne chocolade, caramel en natuurlijk Calvados. De ‘Fruits de Mer’ moesten nu natuurlijk wel geproefd worden, een mooie gelegenheid voor onze 33ste trouwdag!
Vanaf Honfleur zijn we rechtstreeks naar Epen in Zuid-Limburg gereden – een traditie onderhand om de zomervakantie met het laatste weekend in ons geliefde Zuid-Limburgse heuvelland af te sluiten. We stonden bij een schapenboerderij-camping. Heerlijk rustig en natuurlijk een prachtige omgeving: vanwege de schapen en heuvels zou je zo denken in Wales te zijn beland…

Kortom, de eerste ‘lange’ camperreis is zeer goed bevallen. Ruim 3000 km zonder een enkel mankement: alle techniek – zowel autotechnisch als kampeertechnisch – heeft perfect en naar behoren gefunctioneerd, heerlijk om onafhankelijk te zijn en je eigen energiebron (zonnepanelen), toilet en douche, koel/ kookgelegenheid bij je te hebben. Van de drie weken weg bij elkaar maar 2 dagen regen, de rest heerlijk zomerweer. Op de terugreis, vlak bij huis, keken we elkaar aan en zeiden: het voelt net alsof we nét weg zijn – ik wil er nóg wel drie weken aanplakken. En zo is het…

Deel!

Geef een reactie