Camper, Reizen, Eten & drinken

Camperreis Italië

Duomo, Florence

Vorig jaar zijn we voor het eerst met een gehuurde camper naar Italië op vakantie geweest – dat beviel zó goed dat we dat dit jaar wéér gedaan hebben!

Heerlijk, zo’n klein huisje op wielen, geen gedoe met tenten of hotels, makkelijk alles bij je, een paar dagen hier en een paar dagen daar, lekker relaxed touren.

Enkele dagen in Malles Venosta (Italiaans Zuid-Tirol, bij Bolzano) op een mooie camping gestaan en een dagje naar Meran geweest, de hoofdstad van Lombardije.
Via het Gardameer naar Florence en Sienna – beide prachtige steden met een rijkdom aan cultuur en indrukwekkende oude gebouwen, maar allebei met een heel eigen sfeer. In Sienna met een heerlijke lunch, inclusief fraai uitzicht op de stad, onze 32ste trouwdag gevierd!
De Chianti-route gereden en enkele dagen in Levanto gebleven, wat wij wel ‘het zesde plaatjes van Cinque Terra’ noemen – een heel leuk gezellig kustplaatsje, maar nog niet verpest door het super drukke toerisme in de andere (echte) vijf plaatsjes van Cinque Terra. Ook hier weer, net zoals vorige keer, gegeten in een heel klein visrestaurantje – smullen weer van de Fritto Misto en gegrilde Tuna steak met zalige peterselie-pesto…
Dan door naar enkele dagen langs het Como-meer, en daarna met nog een stop in het Elztal terug naar Nederland, waar we nog even een dagje extra namen in ons favoriete mooie Epen – eigenlijk ook gewoon een stukje buitenland in Zuid-Limburg!

Deel!

Geef een reactie