Auto’s, Cabrio, Reizen

Cabrio Zomerweekend Texel

100 km eilandhoppen

Afgelopen weekend waren wij van de partij bij het Zomerweekend Texel, georganiseerd door de Peugeot CC (Coupé-Cabriolet)  Club. Het was een uitgelezen weekend voor de cabrio-bezitter: het gehele weekend werd prachtig zomers weer voorspeld: het dak eraf!

Zo reden wij al op vrijdagmiddag op tijd met open dakje de veerboot in Den Helder op, die ons in zo’n twintig minuutjes naar het eiland Texel bracht. Dat ging onverwacht snel, ik had lange wachttijden verwacht i.v.m.  het  mooie weer, bovendien vond dit weekend ook de catamaranrace “De ronde om Texel” plaats.

Via een stop in Oudeschild, waar we in de oude haven een visje nuttigden, reden we naar het hotel, aan de duinrand vlak bij Ecomare. Na inchecken het bekende terraswerk en een heerlijk diner in clubverband.

De zaterdag vond een ‘bolletje-pijltje’ route plaats, ca. 100 km over het eiland – wat nog niet mee valt bij een eiland met een lengte van 20 km. Afwisselend landschap, en bij de diverse stops kon men genieten van bijvoorbeeld heerlijk ambachtelijk ijs van de IJsboerderij “Labora” of een lekker biertje van de “Texelse Bierbrouwerij”. We hebben op het strand geluncht, heerlijk in het zonnetje, uitzicht op de Noordzee over een fris glas Verdecchio. ‘s Avonds weer een heerlijk diner in clubverband, en gezellige gesprekken met club- en tafelgenoten.

De zondag stond in het teken van de terugreis, eenieder kon de tijd vóór afvaart naar eigen believen invullen – wij hadden daar wel een héél speciaal idee van: daar meer over in een volgend bericht!

We hebben, dankzij de perfecte organisatie van de Peugeot CC Club, én het fantastische “dak-eraf weer”, genoten van een prachtig weekend!

Deel!

Geef een reactie