Auto’s, Cabrio, Reizen

Cabrio in de Dolomieten

Half september hebben we met de Cabrio een uitje naar Noord-Italië gemaakt. Om de reistijd wat te verkorten, hebben we – heel luxe – de heenreis gedeeltelijk per autoslaaptrein gedaan. Op de trein gestapt (c.q. gereden 😉) in Düsseldorf, op zaterdagavond. ‘s Zondagsmorgen rond half tien kom je dan uitgerust, ontbijtje achter de kiezen, in Innsbruck aan.
We hadden geluk met het weer, heerlijke temperatuur en lekker zonnetje, dus meteen ging het dak eraf 😉.
In een uur of 4-5 zijn we zo door het prachtige Süd-Tiroler landschap naar ‘mia cara sorrella’ in Nimis gereden, waar we een paar heel gezellige dagen doorbrachten.
Vervolgens zijn we in twee dagen over prachtige slingerwegen en bochtige passen door de Dolomieten weer een stukje noordwaarts gereden, met overnachtingen in die typische Tiroler Gasthofen met een fantastisch uitzicht over het dal en de bergen.
Het (lange) stuk vanaf de Duitse grens naar huis terug hebben we, over de snelweg, in twee stukken gedaan. Maar zelfs dat stuk hebben we met open dakje kunnen rijden, het weer was ons de hele week goed gezind.
Kortom, één-en-al genieten, van het prachtige weer, het mooie Tiroler- en Noord-Italiaanse landschap, het heerlijke eten (én de wijn natuurlijk), en de gezellige gastvrijheid van sorella…

Driving to the Cloz…
(Het laatste stukje bochtig bergweggetje naar het huis van ‘mia cara sorella’ – Via Cloz)

Deel!

  1. Het dak ging er tijdens deze reis weer letterlijk en figuurlijk af volgens mij. De cabrio ziet er prachtig uit. Noord-Italië is ontzettend mooi. Vooral de Süd Tiroler Weinstrasse.

    • Reactie door auteur

      Vincent

      Ik kan dat alleen maar beamen. Nooit gedacht dat cabrio rijden zó leuk was – je geniet zo veel meer van de omgeving, met meerdere zintuigen: je ziet meer, ruikt het land, voelt de wind, etc. etc.

Geef een reactie